čtvrtek 19. října 2017

Minulé dny

byly příjemně teplé
na zahradě je spousta svěží zeleniny, která čerpá z podzimní vláhy
jen je třeba nenechat se odradit letními suchy a zavčas provést výsevy
špenátové lístky i salát jsou teď lepší než na jaře
jsou skvělé do oblíbené ,,vietnamské polévky,, s rýžovými nudlemi a knedlíčky z křepelčích vajíček
také květin je ještě spousta
než je spálí první mrazík
zelí se v letním suchu moc nedařilo, ale nakonec se udělaly pěkné hlávky

3 komentáře :

  1. Dobrý večer,už rok se chodím koukat na Váš blog,našla jsem ho náhodou při prohlížení obrázků bílého vánočního kaktusu (mj.za chvíli pokvete). Máte pěkné rostliny i rukodělné věci. Jak děláte tu polévku s knedlíčky? Vypadá epesně... Hela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, polévka je vývar masový nebo zaleninový, ten zcedím a zavařím rýžové nudle a ,,nudle,, naškrabané z mrkve speciální škrabkou. Nakonec zavařím knedlíčky. Pokud je vývar masový, přidám obrané kousky masa. Na talíři zaleju polévkou mladé špenátové lístky nakrájené na proužky ( můžou být i mladé salátové nebo kedlubnové).
      Knedlíčky dělám obvykle tak, ža na osoleném másle krátce opražím strouhanou mrkev, najemno nakrájený poŕek a cokoli zeleného - pažitka, petrželová nať, mladé celerové lístky, odstavím a nechám trochu vychladnout, rozklepnu vejce a zahustím hrubou moukou.
      Čajovou lžičkou vykrajuji knedlíčky a zavařím do vývaru. Zdraví Milena

      Vymazat
  2. Děkuji, mňam! Ale budu si už asi muset počkat na příští sezonu,u nás pršozněží... Vzpomínám na ten Váš bílý vánoční kaktus, byl veliký. Ten můj je zatím drobek, ale poprvé u nás doma k mé radosti pořádně nakvétá. To dokáže projasnit den. Dobrou noc! Hela

    OdpovědětVymazat