středa 9. září 2015

Po letní pauze jsem

dnes zatopila v kamnech
venku prší a je nevlídno


volnou plochu ve skleníku jsem osela zeleným
špenát, saláty, roketa a asijská zelenina
aby bylo před zimou ještě na ranní smoothie
no vitamínový koktejl, co si dělám do práce

co se nespotřebuje, to dozobou křepelky
ještě pořád snášejí a vajíčka jsou dobrá na pohankových placičkách



těsto je z 250g pohankové mouky
500ml vody, vejce a sůl
je dobré nechat v lednici odležet
těsto se dá odebírat postupně podle potřeby
v lednici vydrží několik dnů
dobré je, že se palačinka udělá z jedné strany
otočí se a vajíčko se rozklepne přímo na ni
kdo má raději propečený žloutek, tak ho prostě na té palačince rozpatlá
a nechá dělat, až je tuhý

Žádné komentáře :

Okomentovat