pondělí 23. června 2014

Recept od tety ze Šumavy

Tento recept je původně na borůvkový koláč, ale je výborný i s rybízem, nebo jiným ovocem,
v zimě, když používám rybíz mražený, oddělím těsto od mraženého ovoce tenkou vrstvou tvarohu s cukrem a zakysanou smetanou
nejdřív si uděláme drobenku z másla, cukru a hrubé mouky - dáme do lednice
smícháme - 600g hladké mouky, lžíci cukru, sušené droždí, prášek do pečiva a trochu soli 
 přidáme - 250ml mléka, 200ml oleje a 2 vejce
uhněteme hedvábné těsto
rozdělíme na 2 poloviny, rozválíme naolejovaným válečkem na pečícím papíru a přesuneme na plech
(protože plechy budou dva, bude to poměrně tenká vrstva)
nahoru ovoce a drobenku
pečeme na horký vzduch při 160. stupních, až budou zlátnout okraje
horké ovoníme moučkovým cukrem, který byl v dóze s vanilkovým luskem




3 komentáře :

  1. Nejlepší koláč co znám... A od maminky nemá chybu... jako dneska :-))) mňam...

    OdpovědětVymazat
  2. úžasný koláč;) taky jsem na posezení snědla hned pět kousků:D mňam mňam

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No proto se musí dělat na dva plechy, u jednoho kousku nikdy nezůstane :)

      Vymazat